2009. június 16., kedd

Pecsétviasz Gomba Spóra


Pecsétviasz Gomba Spóra- A GYÓGYNÖVÉNYEK KIRÁLYJA


A távol-keleti csoda: PECSÉTVIASZGOMBA (Herbalucid ! ! !

A pecsétviaszgombát több mint 2000 éve ismerik és használják Kínában és Japánban. Az uralkodó gyógyszerének tekintették, csak a császár fogyaszthatta. Nálunk is honos a gomba. Fák tövén lehet megtalálni. Piros kalapja miatt szinte összetéveszthetetlen. Étkezésre nem használjuk. Mindig nagy tisztelet övezte. A gombát Kínában különleges erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására tartották alkalmasnak, amire a gomba neve a „Ling Zhi” is utal, ami "spirituális erőt" jelent. A pecsétviaszgomba az Aphyllophoromycetideae (Polyporaceae) gombák családjába tartozik, tudományos neve Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Karst.


A klinikai és farmakológiai vizsgálatok alapján pecsétviaszgomba spóra egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve vagy közvetlenül egész szervezetünkre, annak egészségi állapotára hatással van. A modern európai gyógyászatban az ilyen tipusú anyagokat az „adaptogén” hatással rendelkező gyógyszerek csoportjába sorolják. Ezek az anyagok ugyanis bizonyíthatóan elősegítik, hogy szervezetünk megfelelően felkészüljön a váratlan stresszhatások fogadására, illetve azok kedvezőtlen hatásának kivédésére, vagy enyhítésére. Részben az immunvédő hatásnak köszönhető, hogy a pecsétviaszgombából előállított készítmények kiválóan felhasználhatók a rákterápiában alkalmazott besugárzás, illetve kemoterápiás kezelések mellékhatásainak enyhítésére, illetve megszüntetésére.

Kínai és japán kutatók megállapították, hogy a pecsétviaszgomba alkalmazása javítja a vérkeringést és fokozza a szívizom oxigénfelvételét. A hatásért felelős anyagként a triterpén struktúrával rendelkező ganoderma savat és származékait jelölték meg. Ezen anyagok vérnyomás és koleszterinszintet csökkentő, illetve trombocita aggregáció gátló hatással rendelkeznek.

Eredményesen használták fel vírusos hepatitiszben szenvedő krónikus betegek kezelésére. Megállapították, hogy azoknál a betegeknél, akik 60 napon keresztül gombaporból készített teát, illetve C vitamin, adenozin trifoszfát és koenzim kezelést kaptak a normális fiziológiai állapot viszonylag gyorsan helyreállt.

Kísérletekkel bizonyították, hogy a gombakészítmények fogyasztása csökkenti a gyomorsav mennyiségét, melynek túlzott felhalmozódása a gyomor és emésztőszervi fekély kialakulását segítheti elő. A gomba fogyasztása szabályozza a bélműködést és alkalmas a székrekedés, illetve az emésztőszerv-rendszerben fellépő gyulladásos folyamatok kialakulásának megelőzésére.

A pecsétviaszgomba eredményesen felhasználható asztma, krónikus légcsőhurut, illetve allergiás tünetek enyhítésére. Ebben a gomba immunrendszer-erősítő, valamint gyulladáscsökkentő komponenseinek hatása játszhat szerepet.

Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a cukorbetegségben (II. típusú) szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek.

A pecsétviaszgomba rákos megbetegedésekben történő eredményes alkalmazásáról elsőként Japán kutatók számoltak be. A rendkívül összetett és bonyolult farmakológiai vizsgálatok azt tanúsítják, hogy a pecsétviaszgomba készítmények fogyasztása elősegíti a természetes rákellenes anyagok, így az interferon és az interleukin I és ÍI. szintézisét. E mellett a gombában felhalmozódó beta-1,3-D-glukan és béta-1,6-D-glukan tumorképződés gátló hatása igazoltnak látszik. Erre vonatkozóan hazai tapasztalatokkal is rendelkezünk. A gombaspóra szedése ugyanis hazai kórházi megfigyelések szerint is csökkenti a hasnyálmirigyrák kezelésére alkalmazott kemoterápiás kezelés mellékhatásait. Már a pecsétviaszgomba spóra néhány heti szedését követően a beteg laborértékei kedvező irányba rendeződtek. A daganatellenes szerek intravénás adagolása mellett sem következett így be drámai leromlás a vese- és a májműködésben, ugyanakkor az előrehaladott hasnyálmirigyrák folyamatosan visszaszorult.


Hatásterületei:

  • Immunrendszer erősítő hatás.
  • Kemoterápiás kezelések hatásainak csökkenése.
  • Javítja a vérkeringést.
  • Fokozza a szívizom oxigén felvételét.
  • Vérnyomás- és koleszterinszint csökkentő hatás.
  • Trombózis gátló.
  • Hepatitis kezelése, megelőzése.
  • Krónikus betegek kezelése.
  • Csökkenti a gyomorsav mennyiségét.
  • Szabályozza a bélműködést.
  • Allergiás tünetek enyhítésére.
  • Vércukorszint csökkentő.
  • Tumor képződés gátló hatás.
  • Antioxidáns.
  • Krónikus légcsőhurut, asztma , légzéskönnyítő.
  • Gyulladás csökkentő hatás.


Mindössze egy egyszerű ingyenes regisztrációval saját webáruházadban megvásárolhatod a szükséges termékeket. Ha viszont megkeresel telefonon: 06 70/ 431 26-86 számon, vagy skype-on: godor.joli kérdéseidre válaszolok.


Terméktapasztalatok!